Julkaistu Jätä kommentti

DNA-näytteeni on nyt menossa analysoitavaksi

Tilasin itselleni Joulun tienoilla Family Treen DNA-testin, joka sisältää  Y-DNA -isälinjan että mtDNA-äitilinjan. Testipaketti saapui Amerikasta postissa viime viikolla. Otin DNA-näytteet itsestäni heti torstai-iltana. Näytteenotto oli yksinkertaista. Saamillani kahdella näytteenottopuikolla otin näytteet poskieni sisäpuolen pehmeästä ihosta. Puikkojen kärjet suljin pieniin purkkeihin, jotka laitoin kiinni tiiviisti. Perjantaina panin näytteen postiin matkalle kohti Family Treen laboratoriota Texasissa. 

Noin kahden kuukauden kuluttua näytteen analyysin pitäisi valmistua ja tulosten tulla sivulleni verkkoon. Sitten voin tutkia DNA:ni vastaavuutta muiden ihmisten DNA:n kanssa niin Family Treen omalla sivustolla kuin sen yhteistyökumppanin sukupuupalvelu Genin sivustollakin. Geniä olen muutenkin käyttänyt parisen vuotta ja odotan jännityksellä, mitä apua DNA:n analyysin mukana sen avulla saan. Sukututkijana olen muuten jo vanha konkari, mutta DNA:n kanssa aivan aloittelija. Perinteellistä arkistotutkimusta olen tehnyt kohta 30 vuotta.

Heikki H.

Julkaistu 4 kommenttia

Tervetuloa Kirjaputiikkiin!

Kirjaputiikin verkkokauppa on toiminut elokuusta saakka täällä netitia.com -domainin alaisuudessa. Netitia on aikaisemmin ollut verkkohakua käsitellyt blogini, joka on samalla lakannut olemasta. Teknisesti Kirjaputiikin verkkokauppa toimii nyt WooCommerce-alustalla aiemman Prestashopin asemesta. Näin on parannettu helppokäyttöisyyttä, luotettavuutta ja parempaa päivitettävyyttä.

Kirjaputiikin varastossa olevat kirjat, lehdet ja muut tuotteet on nyt tallennettu uuteen verkkokauppan sekä aiempia tuotekuvauksia muutettu samalla yksinkertaisemmiksi. Tässä yhteydessä esille on myös laitettu uuden kaupan avajaistarjouksia sopuhintaan. Perusperiaatteena Kirjaputiikissa säilyy edelleen, että kaikista tuotteista näkyy välittömästi koko hinta. Mitään sen päälle tulevia toimitusmaksuja tai postikuluja ei peritä.